Hoe actueel is uw organisatie?

Wij zijn snel, flexibel en betrokken

Aha! voert voor opdrachtgevers regelmatig onderzoek uit naar actuele onderwerpen. Respondenten zijn vaak graag bereid hun mening te geven over actuele zaken.

Terug naar het overzicht

Peilingen Provinciale Staten Drenthe 2011

Peiling: CDA weer in de lift, PVV minder populair

ASSEN - Het CDA in Drenthe zit in de laatste peiling voor de verkiezingen weer in de lift. Vorige week stond de partij op 4 zetels, op dit moment zou het CDA 7 zetels krijgen. Dat is nog wel 3 minder dan de 10 zetels in de huidige Provinciale Staten. Dat blijkt uit de laatste peiling van Aha! marktonderzoek onder 1000 Drenten in opdracht van RTV Drenthe.

De PVV zakt na de winst van vorige week terug van 5 zetels naar 3. De andere nieuwkomer, D66, verliest ten opzichte van de vorige peiling weer een zetel en komt nu op 1.

De PvdA behoudt ook deze week haar 13 zetels. De VVD blijft ook deze peiling op 1 zetel winst staan en komt op 9. De SP behoudt 5 zetels, de ChristenUnie zakt van 3 naar 2 zetels en ook GroenLinks verliest en gaat van 2 naar 1 zetel.

De overige deelnemende partijen, OPD, SGP, 50PLUS en Solidara halen ook in deze zesde peiling de kiesdrempel niet. Van de ondervraagden zegt 21 procent nog niet te weten op welke partij ze gaat stemmen op 2 maart.

Bron: RTV Drenthe, februari 2011